Per què "Fuck likes" com a títol del meu nou single?

Per què "Fuck likes"?


Les xarxes socials, com Instagram, són molt útils avui en dia, però s'han de saber utilitzar. Instagram, Facebook, ara TikTok... M'agraden les XS i reconec que per la vida laboral-musical em va molt bé i el tema del màrqueting m'interessa, però confesso que sovint m'atabalen.


No m'agrada gens la dependència que està creant en la gent, comptant "quants likes té certa foto", o qui li "ha fet like" i qui no, "qui ha mirat les teves stories", "quantes visualitzacions té el vídeo". Un control en les persones que em supera i que, a vegades, fins i tot, posa en risc l'amistat entre persones. Altres situacions que no suporto són veure un grup d'amics a la taula d'un bar i tots mirant el mòbil, o un pare o mare passejant amb el fill i caminant mirant el mòbil... És al·lucinant!


La idea de fer aquesta cançó ve bàsicament del rebuig d'aquesta situació actual de dependència permanent en les xarxes socials (en aquest cas parlo dels "likes" en concret, però ho podria generalitzar a tots els exemples que he posat i a milers d'altres). La guspira que va fer explotar el meu desig per treure un tema que deixés clar que viure sense els "likes" (com a metàfora, referint-me a les pantalles) va ser un dia que vaig quedar per dinar amb un amic i aquest va estar toooot el dinar amb el mòbil a les mans passant de mi. En aquell moment vaig pensar: "prou, ja no puc més" i em vaig "cagar" en tot el món virtual, les pantalles omnipresents en la nostra vida i l'extrema dependència que ens creen... La millor manera d'expressar-ho amb un títol va ser: FUCK LIKES!!

24 views5 comments