top of page

Núria Conangla

001_4665_edited_edited_edited.jpg

La Núria Conangla és un músic polifacètic que es mou per molts estils i projectes variats. Violoncel·lista en essència, compon bandes sonores i música per audiovisuals, interpreta diversos instruments, produeixha gravat per bandes sonores de pel·lícules i CD de cantants i grups reconeguts.

Interpretant des d'òperes al Palau de la Música, simfonies a l'Auditori de Barcelona, també ha actuat a estadis com l'Arena de Madrid o el Museu Reina Sofía amb grups moderns i ha aparegut en programes de televisió com Operación Triunfo, Tu Cara Me Suena (Antena 3) i, recentment, a Això No És Una Cançó (TV3).

 

Actualment, en actiu en format cellista en solitari, amb el Duo Pere Nolasc & Núria Conangla i amb l'agrupació Barcelona Rock Strings com a violoncel·lista. Com a nova incorporació, és la baixista del grup de pop femení Coco.

Em vols conèixer més a fons?

Nascuda a La Garriga i descendent de família de músics, inicia els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de La Garriga tant amb el violoncel com el piano. Durant els estius, rep classes de violoncel del seu avi matern, també violoncel·lista i, alhora, compositor com el besavi.

Segueix la seva formació musical al Conservatori de Granollers i finalitza els seus estudis superiors a l'Escola Superior de Música de Catalunya (interpretació del violoncel) on també estudia piano. Posteriorment, comença a formar-se amb altres instruments i disciplines com la trompeta moderna, cant modern, baix elèctric i producció musical. Ha estudiat violoncel modern al Taller de Músics.

Al llarg de la seva formació com a violoncel·lista, assisteix a diferents cursos internacionals tant de clàssic ("Sommermusik im Oberen Nagoldtal", "Curs Internacional de Música de Cervera") com de modern ("Tallers musicals d'Avinyó").

 

Ha actuat diverses vegades amb orquestra a l’Auditori de Barcelona, a l’Auditori de Girona, al Teatre Nacional de Catalunya i al Palau de la Música interpretant grans òperes, simfonies.

En l’àmbit de la música moderna, ha enregistrat CD de diferents músics. Ha fet gires per Espanya amb cantants i grups de música i ha participat en gravacions per diferents temes dels discs de la Marató de TV3bandes sonores de pel·lícules estrenades al cinema: "A Casa" (2020, Amazon Prime), “El Pacto” (2018, Sony Pictures) i “Santa Clara” (2019, Abubuya Producciones). Ha aparegut com a músic al programa televisiu "Operación Triunfo" i "Tu Cara Me Suena" amb el violoncel i altres instruments. Aquest setembre 2023 la podreu veure en el nou programa musical Això no és una cançó de Ramon Gener a TV3. un nou programa televisiu de TV3.

Al llarg de la seva carrera musical, ha format i forma part de diversos projectes musicals moderns. Actualment, en destaca la formació Barcelona Rock Strings, amb qui està fent actuacions arreu del país i el seu duet amb Pere Nolasc (violí i violoncel).

Com a baixista es troba en actiu amb el grup Coco, un grup femení amb qui fa concerts arreu de Catalunya.


En el seu vessant de
compositora i productora, ha fet bandes sonores per a molts tipus d'audiovisuals i anuncis.
 Té el seu projecte personal amb temes propis com a cantant, amb el nom artístic "NU".

bottom of page