Núria Conangla

"L'axioma que has de seguir és:

somriu i seràs feliç!"

Nascuda a La Garriga, la Núria Conangla es considera una músic polifacètica formada en el món clàssic però apassionada per la música moderna. Inicia els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de La Garriga tant amb el violoncel com amb el piano. Més tard segueix al Conservatori de Granollers. Al llarg de la seva formació, ha format part de moltes orquestres joves (JONC, JOCG, JOSB, JOSV). Finalitza els seus estudis superiors a l’Escola Superior de Música de Catalunya (interpretació del violoncel) on també estudia el piano com a secundari.

 

Posteriorment, inicia els estudis de trompeta a l’Aula de Música Moderna i Tradicional de La Garriga on també treballa com a professora i, per altra banda, comença a formar-se en el cant modern a l'escola Veu Barcelona Music Experience i amb el baix elèctric, harmonia moderna i producció musical amb Iñaki Marquiegui.

 

Ha actuat diverses vegades a l’Auditori de Barcelona, a l’Auditori de Girona, al Teatre Nacional de Catalunya i al Palau de la Música interpretant grans òperes. Algunes de les orquestres on ha format part són l’Orquestra Metropolitana de Barcelona, l’Orquestra Harmonia de Calella i la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. Amb aquesta última orquestra han guanyat en diverses ocasions al Millor Disc de Clàssica dels Premis Enderrock.

Amb algunes d’aquestes orquestres ha tocat amb grups nacionalment coneguts com Blaumut, Els Catarres, Aspencat i artistes com Manu Guix, Beth Rodegas i Roger Padullés. 

En l’àmbit pedagògic, la Núria a part de treballar a l’Aula de Música Moderna i Tradicional de La Garriga, també és professora a Amics de la Unió de Granollers fent classes de violoncel, piano i llenguatge musical.

En l’àmbit de la música moderna, ha enregistrat CD de diferents músics. El juny 2018, juntament amb el cantant de Rubí Jere Blanco, va participar en la seva Gira Íntimos per Espanya. La Núria també ha participat en gravacions per diferents cançons del disc de la Marató de TV3 i per bandes sonores de pel·lícules com "A Casa" de Raül Busquets aquest 2020 (Amazon Prime), “El Pacto” de David Victori el 2018 (Sony Pictures) i “Santa Clara” de Pedro Antonio Gutierrez (Abubuya Producciones). Recentment, ha aparegut com a músic al programa Operación Triunfo 2020, amb el violoncel.

 

Al llarg de la seva carrera musical, ha format i forma part de diversos projectes musicals d’àmbit modern com  Music Has No Limits i molts d’altres de propis com Maler Conangla (produccions i performances musicals de gèneres  com EDM, jazz, clàssica, disco i pop), Líria (duet acústic), Game of Loops (duet de pop-electrònic), Encored (trio femení), TorriCello (duet festiu) amb qui han fet una gira per Europa i el grup de rumba, pop i cançó d’autor Sempre Amunt. Forma part també com a cellista del musical Bruna creat per Mateu Peramiquel i Mar Puig.
 

El juny passat, la Núria va publicar el seu primer CD de temes propis i versions que ha titulat “Som Complicats”. Com a compositora, cantant i músic multi-instrumentista, segueix component i creant cançons sempre des del punt optimista i alegre que la caracteritza. Altres temes seus que podeu escoltar clicant aquí, són: Com t'enyoro i Confinada.

Copyright © Núria Conangla 2020

  • Spotify - Círculo Negro
  • Instagram - Negro Círculo
  • YouTube - Círculo Negro
  • LinkedIn - Círculo Negro
  • Facebook - Círculo Negro