top of page

Gravació nou CD Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya: 25 anys de Música Global



La setmana passada van ser uns dies molt intensos i emocionants. Com cada any, durant l'estiu, amb la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya gravem un CD que sempre estrenem a finals de novembre a l'Auditori de Girona. Fins ara, he tingut la sort de poder formar part dels últims 4 CD (tots ells disponibles a Spotify):

  • Llull (òpera), 2018

  • Cançó d'amor i de guerra (sarsuela), 2017

  • Tossudament Llach (versions de cançons de Lluís Llach), 2016

  • The very best (barreja de cançons conegudes), 2015

Tots ells amb premis Enderrock com a millor disc de música clàssica.


Pels qui no coneixeu l'orquestra, us deixo un fragment del que apareix a la seva web:

"Per iniciativa de Narcís Lagares i Josep Lagares, dos besaluencs enamorats de la nostra música, i amb l’impuls i el suport de FUNDACIO METALQUIMIA i de l'Auditori de Girona l’any 2008 va néixer LA SIMFÒNICA DE COBLA I CORDA DE CATALUNYA (SCCC), una formació musical inèdita integrada pels instruments de corda tradicionals d’una orquestra simfònica units al personalíssim so dels instruments de vent de la cobla. Oboès, flautes, clarinets i fagots són substituïts així per tibles, tenores, fiscorns i flabiols, sota el reconegut mestratge de La Principal de la Bisbal. Per arrodonir els colors i el ritme, LA SIMFÒNICA DE COBLA I CORDA DE CATALUNYA inclou també en el seu repertori instrumentacions per a arpa, piano i guitarra solista així com la corresponent secció de percussió."



El CD d'aquest any és molt especial, ja que es tracta d'un disc recopilatori que s'anomenarà Emociona't amb 25 anys de cançons. El recull està elaborat amb motiu del 25è aniversari de Música Global, la discogràfica gironina fundada per Salvi Cufí. El treball compta amb la col·laboració d'artistes com Manu Guix,Elena Gadel,Miki Núñez o Paula Giberga, els quals versionaran temes de BlaumutSopa de Cabra o Els Amics de les Arts, entre d'altres.


Podeu llegir la notícia que es va publicar al Diari de Barcelona.


Esperem que l'estrena del disc es pugui fer amb normalitat a l'Auditori de Girona a finals del proper mes de novembre i que ens hi poguem trobar. La veritat és serà un concert molt bonic amb música de compositors i grups catalans, molt coneguda i interpretada per gent que de ben segur que us són molt familiars!


30 views0 comments
bottom of page