top of page

Publicació gravació "Preludi" de la Suite 6 de J. S. Bach!

Aquí ho teniu! Us comparteixo aquesta gravació que vaig fer del "Preludi" de la Suite número 6 de J. S. Bach! El "Preludi" és la dansa d'obertura de les suites. Aquest no és tan conegut com el de la Suite 1, però reconec que m'encanta i el trobo preciós! Espero que el gaudiu!




Per tot els qui pugueu, us recordo que el diumenge 28 de febrer a les 12:30h faré un concert a Penelles on tocaré 2 Suites de Bach per a violoncel.


Per aquells qui no ho sabeu, us explicaré una mica d'història sobre les Suites per a violoncel sol de Bach. Aquestes obres són actualment un element importantíssim del repertori per a cello. Les 6 suites segueixen la mateixa estructura i ordre de moviments, tots en la mateixa tonalitat de la suite:


1️⃣ Preludi

2️⃣ Allemande

3️⃣ Courante

4️⃣ Sarabande

5️⃣ Galanteries (Minuet per les suites 1 i 2, Bourrée per la 3 i 4, Gavotte per la 5 i 6)

6️⃣ Gigue

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Del 1717 a 1723, Bach va ser el mestre de capella a la cort del príncep Leopold d'Anhalt-Köthen (cosa que vol dir, que componia música per ell). Durant aquesta època, Bach va escriure la seva gran majoria d'obres per a llaüt, flauta, violí (Sonates i partites per a violí sol), clavecí (primer llibre del clavecí ben temperat), violoncel (Suites per a violoncel sol), i els Sis concerts de Brandenburg (que si no heu escoltat, us ho recomano moltíssim!!!!).

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Amb el pas del temps, aquestes composicions es van perdre, però l'any 1890 van ser redescobertes pel violoncel·lista català Pau Casals (quan ell tenia 14 anys en una llibreria de Barcelona). Bach es va convertir en el seu ídol i les seves interpretacions de les suites són molt famoses a arreu del món.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Espero que us hagi resultat interessant aquesta petita explicació. Penso que és molt interessant conèixer la història de les obres; d'on vénen, en quin moment es van compondre... Tot això ajuda a entendre més les obres en sí.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Gràcies per dedicar-me una estona i desitjo que comenceu molt bé la setmana!


Si us agrada la meva interpretació, us convido a que ho compartiu amb tots aquells que vulgueu!

10 views1 comment
bottom of page